Miért jó választás a WooCommerce bővítmény?

Az alábbiakban összefoglaljuk, miért érdemes a WooCommerce-t választani webáruház fejlesztéséhez. A WordPress egyedi fejlesztésű bővítményének rengeteg előnye van, melyekből most egy párat emelnénk ki, hogy olvasónk számára egy összefoglalót nyújthassunk a döntés segítése érdekében. 

Annak ellenére, hogy sokan a magasabb árkategóriába tartozó egyedi fejlesztésű, vagy éppen egy olcsóbb bérelt webáruház mellett érvelnek; be kell látnunk, hogy sok szempontból jobban járunk a WooCommerce bővítménnyel.

  • Hiába nem egyedi fejlesztésű weboldalunk lesz, mégis mindent meg lehet valósítani a WooCommerce-el, hiszen sablonok, kiegészítők, építők, illetve HTML és CSS kódok végtelen tárházát használhatjuk fel elképzeléseink megvalósítására a WooCommerce eleve számtalan lehetősége mellett.
  • Könnyű kezelhetősége sokak számára döntő szempont lehet, hiszen amellett, hogy informatikai tapasztalat híján is könnyű vele bánni, ha mégis szakemberre bízzuk a dolgot, valószínűleg kevesebb időbe és pénzbe kerül egy adott elem megvalósítása, mintha egyedi fejlesztésű webshoppal lenne dolgunk, melyet kizárólag a fejlesztője lát át maradéktalanul. 
  • Fizetési integrációk, fizetési módok, rendeléskezelő és számlázó eszközök végtelen tárházából választhatunk, a WooCommerce szinte mindennel kompatibilis, és ami a legfontosabb, hogy minden esetben biztonságos fizetést biztosít a vásárlóknak, kártyaadataikat biztonságban tudhatják a rendszerben. 
  • Amiben kétségtelenül kiemelkedő a WooCommerce, hogy SEO-barát, ez pedig manapság már cseppet sem elhanyagolható pozitívum. A WordPress természetesen már eleve keresőbarát rendszer, és további keresőoptimalizálási bővítményekkel (pl. YOAST SEO) még jobban gondoskodhatunk erről a fontos funkcióról.
  • Rengeteg termékkategória létrehozható, rengeteg fajta szolgáltatás árusítható a WooCommerce-el. Ami a felhasználóbarát platformot illeti, véleményünk szerint nagy előny a vásárlók számára, hogy regisztráció nélkül is lehet vásárlást kezdeményezni, regisztráció után pedig a bejelentkezés után nem kell újra megadni az adatokat, ami jelentős kényelmet jelent a visszatérő vásárlóknak.
  • A WooCommerce tárháza alkalmas arra, hogy hatékony analitikai teljesítményt nyújtson. A rendelések könnyedén követhetőek, az adatok áttekinthetőek, a rendszer nemcsak rendezi a rendeléseket többféle szempontból, hanem hasznos statisztikákat futtat és időszakokra lebontva  jelentést készít.
  • Végül megemlítjük azt az üzemeltető számára kényelmes megoldást, hogy mobilalkalmazással bárhonnan irányítható a webáruház, nem irodához kötött egy-egy feladat elvégzése vagy valamilyen adat ellenőrzése.

Bátran ajánljuk tehát a WooCommerce bővítményt, véleményünk szerint ár-érték arányban legalább annyira kedvező, mint amennyire szakmailag előnyös funkciókkal rendelkezik, és felhívjuk olvasónk figyelmét, hogy az imént említett pozitívumokon kívül érdemes tájékozódni a többi előnyről, esetleges hátrányról, hogy az Ön webáruház-igényeihez mérten a legmegfelelőbb megoldást választhassa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük