Elkerülendő SEO hibák

A megfelelő SEO stratégiát úgy lehet a legkönnyebben kialakítani, hogy az ember halmozottan figyel bizonyos dolgok meglétére vagy nélkülözésére. A weboldal keresőoptimalizálása közben szinte listaszerűen ki lehet pipálni azokat a lépéseket, amelyeket semmiképp sem szabad kihagyni, illetve pontról pontra ellenőrizni, hogy az alábbi hibák közül egyet sem követünk el. Így biztosíthatjuk, hogy a keresőmotor igényeinek megfelelően történik az On-Page és az Off-Page SEO egyaránt. 

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül irányadónak 5 pontban soroltunk fel gyakran elkövetett hibákat, melyeket mindenképp érdemes elkerülni a sikeres keresőoptimalizálás érdekében:

  1. A tartalom irrelevanciája

A szöveges tartalomé az egyik legfontosabb szerep a keresőoptimalizálásban. Amellett, hogy a képek, ikonok és videók mellett elegendő mennyiségű szöveges tartalmat kell létrehoznunk, az sem mindegy, hogy miből áll ez a szöveg. A témának relevánsnak kell lennie, és  egyéni, minőségi szöveget kell létrehozni választékos fogalmazással. Nem szabad ismételni magunkat, a duplikálás kifejezetten belezavar az optimális szöveges tartalom kialakításába. 

  1. A nem megfelelő kulcsszavak

A kulcsszóvizsgálat az első lépések közé tartozik az On-Site SEO feladatai között. Érdemes alaposan végiggondolni, hogy milyen kulcsszóra optimalizáljuk a weboldalt, mert ha elkapkodjuk, akkor előfordulhat, hogy nem azokat a látogatókat csalogatjuk a weboldalra, akik érdeklődnek a termékeink/szolgáltatásaink iránt. Érdemes tudakozódni, milyen kifejezésekre keresnek rá gyakran az adott témában. 

  1. Reszponzivitás, azaz a mobilra történő optimalizálás elhanyagolása

Nagy hibának számít, ha a weboldal nem jelenik meg megfelelően minden eszközön és kijelzőméreten. Nemcsak a mobilfelhasználók többsége miatt fontos ez, hanem a Google rangsorolása is nagy hangsúlyt helyez erre.

  1. HTML címkék nem megfelelő használata

A HTML címkék bár lehet, hogy apróságnak tűnnek, a legkevésbé sem elhanyagolhatóak, hiszen nagyban meghatározzák a weboldal SEO-jának sikerességét. A nem szöveges tartalmi elemek, pl. képek HTML leírását is mindenképpen meg kell adni, hogy a keresőmotor értelmezhesse, ezen kívül pedig még fontosabb, hogy a meta cím és meta leírás olyan terjedelemmel, megfogalmazással és kulcsszavakkal rendelkezzen, amely elősegíti a találati listán az előkelő hely megszerzését. Emiatt az is kiemelten fontos, hogy minden aloldalnak saját címet adjunk.

  1. A linképítés elhanyagolása

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a linképítés szerepét. A weboldalra mutató megfelelő mennyiségű és minőségű link rengeteget segít a keresőoptimalizálásban. A pr cikkes linképítésről már írtunk egy bejegyzést, amely reményeink szerint segítséget nyújt ebben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük